Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Росія домовилися про інтеграцію транспортних систем


Міністерства транспорту й зв’язку України і Росії підписали план інтеграції транспортних систем двох країн. Про це повідомив голова українського Мінтрансу Костянтин Єфименко.

«Учора я повернувся з відрядження із Брянська (Росія), де ми провели засідання комісії із транспорту. Ми з моїм російським колегою домовилися про вирішення всіх проблем у транспортній сфері й підписали протокол засідання і план заходів щодо інтеграції транспортних систем України й Росії», – сказав міністр.

При цьому він не уточнив, що передбачає інтеграція транспортних систем.

Водночас як заявив мiнiстр транспорту Росії Iгор Левiтiн, йдеться про розвиток спiвпрацi у сферi безпеки водного, залiзничного, автомобiльного, повiтряного i дорожнього транспорту, про залучення iнвестицiй у транспортну сферу та захист iнвесторiв, про зниження адмiнiстративних бар’єрiв для перевiзникiв.

Крім того, Єфименко повідомив, що в жовтні під час засідання українсько-російської економічної комісії буде підписана низка міжурядових документів, серед яких: договір про безпеку мореплавства в Чорному й Азовському морях і Керченській протоці (мова йде про спільну роботу навігаційних центрів); угода про проходження судів через Керченську протоку; угода про допуск до внутрішніх водних магістралей.
XS
SM
MD
LG