Доступність посилання

ТОП новини

Запорізькі комуністи відкрили пам’ятник Сталіну і закидали незгодних яйцями


Сьогодні пів на першу в Запоріжжі відкрили монумент радянському керівникові Йосипу Сталіну. Ініціатором став місцевий осередок Компартії.

«Ми виконали прохання ветеранів, і збудували пам’ятник генералісимусу Сталіну на зібрані ними гроші», – повідомив Радіо Свобода другий секретар запорізького обкому компартії Олександр Зубчевський. Вартість пам’ятника комуністи оцінюють в 90 тисяч гривень.

Напередодні Запорізький адміністративний суд заборонив на вулиці Комунарівській, де стоїть пам’ятник Сталіну, будь-які мітинги. Тож комуністи провели мітинг з нагоди відкриття пам’ятника як «зустріч із народними депутатами», яку очолив нардеп-комуніст Олексій Бабурін.

Противники увічнення Сталіна в Запоріжжі, близько стоні людей, серед яких переважали члени ВО «Свобода» та «Просвіти», зібралися поруч, біля обласної бібліотеки, і звідти провели ходу протесту до запорізької міської ради. Туди ж прийшли декілька прибічників комуністів, які почали кидати в учасників ходи яйцями, але їх зупинили правоохоронці.

Пам’ятник Сталіну в Запоріжжі є першим на території України від 1953 року. Представники компартії вже заявили про намір встановити подібні пам’ятники в Донецьку, Одесі та Львові.
XS
SM
MD
LG