Доступність посилання

ТОП новини

Під час візиту Медведєва до Києва обговорюватимуть питання кордонів – посол


Президент України Віктор Янукович і президент Росії Дмитро Медведєв мають намір обговорити питання делімітації морського кордону та демаркації сухопутних кордонів між державами під час зустрічі в Києві 17-18 травня. Про це сьогодні в Сімферополі заявив посол Росії в Україні Михайло Зурабов.

Дипломат нагадав, що основна проблема в питаннi делiмiтацiї морських кордонiв пов’язана з використанням Керч-Єнiкальського судноплавного каналу в Керченськiй протоцi.

«Саме те, як це належить органiзувати, так, щоб при цьому не були ущемленi нi українськi, нi росiйськi iнтереси... тема буде порядком денним, i обговорюватиметься», – сказав посол.

При цьому вiн нагадав, що мiнiстри закордонних справ України та Росiї на своєму рiвнi це питання докладно обговорювали пiд час зустрiчей у Москвi.

«За тими настроями, якi були пiд час обговорень, я можу зробити висновок про те, що у росiйської сторони чiтко проглядається бажання цю проблему вирiшити», – заявив Зурабов.

За його словами, українськi та росiйськi полiтики, враховуючи новий етап вiдносин мiж Росiєю та Україною, «налаштовані вирiшити всi невирiшенi останнiми роками проблеми ривком, не затягуючи».

Також глави держав ухвалять низку додаткових угод, пов’язаних із перебуванням Чорноморського Флоту Росії в Севастополі. За словами Зурабова, ці угоди будуть стосуватися берегової інфраструктури флоту, перебування морських військовослужбовців Росії та переміщення спеціальної, військової техніки на території Криму та Севастополя.

Медведєв відвідає Україну для зустрічей із владою 17-18 травня.

21 квітня під час візиту Медведєва в Харків Україна та Росія домовилися про продовження перебування російського Чорноморського флоту на території України до 2042 року.
XS
SM
MD
LG