Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція заявляє про перешкоди перед акцією 11 травня


Українські опозиційні сили виступили в п’ятницю з низкою заяв про те, що владні органи в низці регіонів чинять перешкоди, щоб не допустити виходу людей на плановані опозицією на вівторок масові акції під Верховною Радою в Києві на протест проти антиукраїнської, як вони вважають, діяльності влади Президента Віктора Януковича і Партії регіонів.

Блок Юлії Тимошенко заявив, зокрема, що в одному з київських районних управлінь освіти на нараді з директорами шкіл їх попередили про особисту відповідальність за те, щоб їхні працівники не вийшли на опозиційний мітинг. За цим повідомленням, директорам вказали цього дня весь робочий день бути на робочому місці і контролювати, щоб і весь персонал був весь цей час у школах. Інакше ж, стверджує БЮТ, директорів попередили, що на їхні посади вже є інші кандидатури.

Також БЮТ заявив, що в Дніпропетровську державтоінспекція і податківці чинять тиск на автоперевізників, щоб ті не надавали автобусів для перевезення до Києва учасників протесту. Депутати від Блоку Юлії Тимошенко заявили, що представники обласного управління внутрішніх справ попередили перевізників, що їхати до Києва не варто, бо все одно їхні автобуси до столиці не доїдуть.

Крім того, в партії «Реформи і порядок» заявили, що і в Харкові державтоінспекція перешкоджає орендувати автобуси для поїздки демонстрантів до Києва. Як заявила Харківська обласна організація ПРП, начальник обласної ДАІ видав «негласну рекомендацію», яку довели до підприємців-автоперевізників, про те, що призначені для виїзду до Києва автобуси повинні «не пройти техогляду». Якщо ж якісь підприємства таки відправить свої автобуси до Києва, то весь їхній автопарк не пройде техогляду на наступний рік, мовилося, за твердженням ПРП, у «рекомендації».

Ці заяви не підтверджені і не заперечені з незалежних джерел. Представники названих у них органів влади наразі не коментували їх.
XS
SM
MD
LG