Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко й Тимошенко обіцяють пам'ятати подвиг ветеранів


Лідер БЮТ Юлія Тимошенко привітала український народ з 65-річчям Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

У привітанні зазначається, зокрема, що «це свято – наша гордість і наш біль, це сльози радості завойованої свободи і сум за полеглими товаришами, сум за опаленою лихоліттям молодістю».

Тимошенко подякувала ветеранам за мудрість, досвід і терпіння, за те, що протягом всіх цих років ви не втрачали віру в життя, віру в доброту, не втрачали надію.

Також ветеранів та громадян України з Днем Перемоги привітав колишній Президент України Віктор Ющенко.

Як зазначив екс-президент у своєму привітанні, «у День Перемоги у Другій світовій війні кожен із нас має осмислити те, як 65 років тому наші батьки, діди і прадіди, не думаючи ні хвилини, віддавали свої життя, щоб перемогти зло, щоб на їхній землі не було військового батога, щоб їхні жінки, сім’ї, діти жили у вільній країні. Їм не потрібні були причини та аргументи, щоб вигнати ворога зі своєї Батьківщини. Їм не потрібні були прапори, щоб воювати, бо на кону було найдорожче – життя їх близьких та доля їх країни».

Звертаючись до ветеранів екс-президент підкреслив: «Ми віддаємо вам шану за ратний подвиг, за доблесть і героїзм, нескоренну силу духу, за відданість Батьківщині. Ми схиляємо голови у глибокій скорботі перед пам`яттю мільйонів загиблих на полі бою, розстріляних у каральних акціях, спалених у концтаборах, замучених у катівнях. Вічна їм і світла пам`ять».

«Ми завжди будемо пам`ятати цей великий людський подвиг. Україна буде завжди вдячна своїм рятівникам», – наголосив Ющенко.
XS
SM
MD
LG