Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: в ЄС позитивно сприймають налагодження відносин України з Росією


Країни-члени Європейського Союзу позитивно сприймають налагодження відносин між Україною та Російською Федерацією. Про це міністри закордонних справ та дипломатичні представники 13 держав Євросоюзу, що входять до складу групи «Друзі України», повідомили міністрові закордонних справ України Костянтинові Грищенку, який сьогодні перебуває з робочим візитом у Брюсселі.

Як повідомили в прес-службі МЗС України, голова українського зовнішньополітичного відомства детально поінформував своїх європейських колег про зміст нової політики Києва на російському напрямі та про сутність підписаних і підготовлених до підписання українсько-російських угод.

При цьому Грищенко наголосив, що європейська інтеграція залишається пріоритетом для України, але нова українська влада вважає неможливою її реалізацію без забезпечення передбачуваних, конструктивних та економічно вигідних відносин з Росією.

Також міністри обговорили хід переговорів щодо скасування Європейським Союзом віз для українців, повідомили в МЗС. Грищенко повідомив, що найближчим часом Верховна Рада розгляне та ухвалить декілька «принципово важливих законів», зокрема, щодо боротьби з торгівлею людьми, на затвердженні яких наполягає ЄС.

У той же час, за словами українського міністра, Київ очікує, що Європейський Союз зробить вагомі кроки назустріч Україні в візовому питанні і принципово перестане розглядати українців як джерело проблем для європейського ринку праці та соціальної системи.
XS
SM
MD
LG