Доступність посилання

ТОП новини

В Україні розпочався тиждень планування сім’ї


Міністерство охорони здоров’я України впродовж 10-16 травня проводить Всеукраїнський тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я.

Як повідомили у прес-службі МОЗ, це відбувається в рамках реалізації Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації на період до 2015 року».

Основною метою Всеукраїнського тижня планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я є привернення уваги урядових, громадських організацій, медичних працівників та населення до вирішення проблем планування сім’ї і репродуктивного здоров’я, а також до подолання негативних тенденцій демографічної ситуації в Україні.

Як констатували в МОЗ, існує багато чинників здоров’я, які наносять непоправну шкоду репродуктивному здоров’ю. Одним з таких чинників є аборти, які впливають на перебіг наступних вагітностей та пологів. Впродовж останнього десятиріччя в Україні суттєво знизилась кількість абортів, значно збільшилась кількість жінок, що користуються контрацептивами, зазначається в повідомленні.

Особливу стурбованість, додали в МОЗ, викликає розповсюдженість серед осіб репродуктивного віку ВІЛ-інфекція та інші хвороби, що передаються статевим шляхом.

Для вирішення зазначених проблем у багатьох регіонах України створено і функціонують мережі служб планування сім’ї та дитячої і підліткової гінекології, центри репродуктивного здоров’я підлітків, які проводять гігієнічну і просвітницьку роботу серед підлітків і молоді, формують відповідальну сексуальну культуру. Крім того, пропаганда здорового способу життя щодо збереження репродуктивного здоров’я здійснюються в консультативних пунктах центрів соціальних служб для молоді.
XS
SM
MD
LG