Доступність посилання

ТОП новини

Довкола світу – за 15 років


Індійський мандрівник Сомен Дебнатх у Києві
Індійський мандрівник Сомен Дебнатх у Києві

Київ – У ці дні на вулицях українських міст можна побачити індійця на велосипеді. Тож знайомтесь: Сомен Дебнатх, селянин із Індії, який вирішив об’їхати світ за 15 років! На сьогодні він проїхав 43 країни – на це пішло шість років.

Через Україну і Білорусь до Балтії, а звідти до Західної Європи – такий маршрут розробив Сомен Дебнатх на поточний рік. Він хоче дістатись Великобританії до осені і там залишитись на 2 роки на навчання, щоб продовжити велотур із новим досвідом.

Сомен планує отримати професію соціального робітника і працювати з ВІЛ-інфікованими і хворими на СНІД. Про ці проблеми Сомен розповідає молоді, яку зустрічає на своєму мандрівному шляху, про це ж у ці дні розмовляє з молодими українцями.

«Цього тижня я спілкуюся з молодими людьми і студентами у Києві, розповідаю про небезпеку поширення ВІЛ-СНІД-у. Також знайомлюсь зі столицею України, місто справило на мене позитивне враження. У вас гарні люди, ми легко знаходимо з ними порозуміння. І це дуже важливо: люди мають порозумітись і почути одне одного, щоб разом будувати успішне майбутнє для планети, створити позитивну світову спільноту», – каже він.

Сомен Дебнатх зізнається, що об’їхати на велосипеді довкола світу за 15 років – завдання складне, але від цієї мети відмовлятись він не збирається. «Наша Земля варта того, щоб її побачити і дослідити», – вважає він.

Маршрути, роки, відстані

Сомен Дебнатх народився у маленькому селі в Західній Бенгалії на сході Індії. Мандрувати він мріяв із дитинства, але здійснити свою мрію зміг лише шість років тому.

Як тепер згадує Сомен, він якраз склав останній іспит в університеті – з географії, – коли йому спало на думку мандрувати світом: «Я вирішив побачити на власні очі те, про що читав у підручниках. Ця подорож, спілкування з людьми у різних країнах, ознайомлення з проблемами смертельних хвороб, таких, як СНІД, – я вважаю це місією свого життя! Я цікавлюсь людьми, і я відкритий для людей».

Батьки Сомена спершу були категорично проти його тривалої подорожі. Але врешті-решт він переконав їх у необхідності пізнати довколишній світ.

Під час подорожі з молодим веломандрівником траплялись цікаві і часто небезпечні історії: афганські таліби утримували його у полоні упродовж кількох тижнів; в Албанії його ледве не заарештували за підозрою у тероризмі. У Болгарії Сомена побили і пограбували скінхеди, а в одному з молдавських сіл його ледве не одружили з місцевою красунею…

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG