Доступність посилання

ТОП новини

Україна й Росія розроблять спільні посібники для вчителів історії – Табачник


Спільні навчальні посібники для вчителів історії України та Росії будуть видані до кінця 2010 року, заявив міністр науки та освіти України Дмитро Табачник. «Видамо ми його швидко, а охоплювати він має період від початку стародавньої історії утворення людського суспільства на території України та Росії і до ХХI століття», – сказав український урядовець під час відео-мосту Київ – Москва.

При цьому він заявив, що, на його погляд, поки що зарано говорити про створення спільного підручника з історії, однак при розробці зазначеного посібника можна було б знайти спільні підходи до найбільш «хворобливих моментів спільної історії».

Крім того, Табачник повідомив, що в планах Міністерства освіти України відновити підготовку в педагогічних університетах викладачів і вчителів російської мови і літератури. «Просто ховатися від цієї проблеми безглуздо. І якщо є 1700 шкіл в Україні (школи з викладанням російською мовою), є кафедри славістики у величезній кількості університетів, ми не можемо сунути голову в пісок і вдавати, що все, що відбувається навколо нас, нас не стосується», – сказав він.

Зі свого боку, заступник міністра освіти і науки Росії Ісаак Калина заявив, що Росія може надати допомогу в підготовці вчителів цього профілю в російських вишах. «Ми готові відкрити філії наших вишів, крім того, ми готові прийняти в рахунок квоти до наших педагогічних вишів, для підготовки вчителів російської мови... і звичайно ж, якщо буде відповідна заявка, то ми шукатимемо випускників наших вишів для роботи в школах України», – запевнив Калина.
XS
SM
MD
LG