Доступність посилання

ТОП новини

Меркель і Тимошенко обговорили ситуацію в Україні


Канцлер Німеччини Анґела Меркель під час неформальної зустрічі з екс-прем`єр-міністром України Юлією Тимошенко висловила підтримку її зусиллям щодо розвитку демократії в Україні.

Про це УНІАН повідомив керівник українського представництва Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланґе.

«Сьогодні в Аахені у рамках церемонії нагородження польського прем`єр-міністра Дональда Туска премією Карла Великого відбулося кілька зустрічей Юлії Тимошенко з політиками Європейської народної партії, зокрема, із канцлером Німеччини Анґелою Меркель», – сказав Ланґе.

Керівник українського представництва Фонду Конрада Аденауера підкреслив, що він був присутній на зустрічі Тимошенко з Меркель.

«Канцлер Німеччини і Юлія Тимошенко обговорили внутрішньополітичну ситуацію в Україні та питання енергетичної безпеки. Канцлер сказала, що вона і всі політики Європейської народної партії уважно спостерігають за ситуацією з демократією в Україні», – зазначив Ланге.

За його словами, зустрічі Тимошенко з європейськими політиками у німецькому місті Аахен носили неформальний характер.

На усіх цих зустрічах також був присутнім екс-віце-прем`єр-міністр України з питань євроінтеграції Григорій Немиря.

«Всі політики, з якими Юлія Тимошенко спілкувалася в рамках церемонії нагородження прем`єра Польщі, висловлювали їй слова підтримки та солідарності», – підкреслив Немиря.

Раніше сьогодні особистий сайт Тимошенко розмістив повідомлення, що канцлер Німеччини під час зустрічі з лідером БЮТ в Аахені підтримала її на шляху боротьби за демократію в Україні й запевнила, що «будь-які кроки, які здійснює Україна та її керівництво, уважно оцінюватимуться у Європі на предмет відповідності риторики реальним діям».
XS
SM
MD
LG