Доступність посилання

ТОП новини

Росію цікавлять українські нафтогазові активи – експерт


Експерт із енергетичних питань Олександр Нарбут вважає, що пропозиції прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна стосовно об’єднання російського «Газпрому» і «Нафтогазу України» навряд чи прийнятні для України.

«Пропозиція, яку висловив Путін, більш провокативна. Не дуже серйозно вважати, що можливе об’єднання компаній за умов, коли ринкова вартість «Газпрому» у 20–25 разів вища за вартість «Нафтогазу». Але є українські активи, які цікавлять російську сторону – газотранспортна система, підземні сховища, нафтопереробні потужності, шельфові поклади природного газу» – сказав Нарбут в ефірі Радіо Свобода.

Він також зауважив, що, зважаючи на ринкову вартість «Нафтогазу» і «Газпрому», йтися може хіба що про поглинання української компанії російським монополістом.

Президент України Вiктор Янукович заявив учора, виступаючи на російському радіо, що готовий погодитися на об’єднання «Нафтогазу України» i «Газпрому» на паритетних засадах – «50 на 50».

Російські експерти раніше підрахували, що в разі такого об’єднання частка української сторони в спільній компанії склала б лише близько 6 відсотків.
XS
SM
MD
LG