Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпродзержинську взяли під варту 17-річного «мінувальника» школи


Міліція затримала 17-річного учня одного з навчальних закладів Дніпродзержинська в перебігу оперативно-розшукових заходів через анонімне повідомлення про замінування школи.

Затриманий зізнався, що був автором неправдивого повідомлення, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Інцидент стався в п’ятницю вранці. До чергової частини Дніпровського райвідділу міліції Дніпродзержинська надійшло повідомлення про те, що середню загальноосвітню школу № 26 заміновано.

До місця пригоди виїхали співробітники міліції, підрозділ МНС та машини швидкої медичної допомоги. З будівлі евакуювали понад півтисячі учнів та вчителів. Навчальний процес перервали.

При обстеженні школи та прилеглої території працівники експертно-криміналістичного центру не знайшли вибухових пристроїв та інших небезпечних предметів.

За фактом неправдивого повідомлення порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України. Злочин карається від накладення штрафу до обмеження волі на строк до п’яти років.

Схожий інцидент із неправдивим повідомленням про замінування стався в п’ятницю і в Дніпропетровську. Через чийсь необачний жарт на дві години правоохоронцям довелось зупиняли метро й евакуйовували пасажирів.
XS
SM
MD
LG