Доступність посилання

ТОП новини

У Таїланді тривають збройні сутички опозиціонерів із військами


У столиці Таїланду Бангкоку внаслідок сутичок між опозиційно налаштованими демонстрантами і військами сьогодні загинули принаймні дві особи.

Всього за останні дні в сутичках між військовими і маніфестантами загинуло 25 людей.

Прем'єр-міністр Таїланду Апісіт Ветчачива, відставки котрого домагається опозиція, заявив, що при відновленні у столиці порядку армія намагатиметься не допустити значних жертв.

«Те, що сталося останніми днями змушує нас розглядати заходи безпеки для людей, котрі не беруть участі і сутичках, але можуть стати їхніми жертвами», – заявив у телезверненні прем'єр-міністр Таїланду.

За його словами, уряд розглядає можливість оголошення комендантської години у кількох районах столиці.

* * * * * * * *

Демонстранти, відомі своїми червоними сорочками, вже давно влаштовують акції проти нинішнього уряду, який, за їхніми словами, прийшов до влади незаконно. Із 12 березня їхні протести стали постійними, а демонстранти захопили під свій контроль кілька кварталів у центральній частині Бангкока, де влаштували свій табір.

Вони вимагають негайно відставки прем’єр-міністра Апісіта Ветчачиви, розпуску парламенту і дострокових виборів. Влада відкидає такі вимоги.

Учасники протестів, прихильники колишнього прем’єра Таксіна Чинавата, який, скинений військовим переворотом 2006 року, нині живе в вигнанні, сподіваються домогтися дочасних виборів, на яких, на їхню думку, мав би перемогти їхній улюбленець.
XS
SM
MD
LG