Доступність посилання

ТОП новини

Під Черніговом вшанували жертв сталінських репресій


Поблизу Чернігова біля пам'ятного знака жертвам політичних репресій (20-й кілометр Гомельського шосе) відбувся мітинг-реквієм.

Вшанувати пам'ять розстріляних земляків зібралися керівники області та міста, Чернігівського району, представники інтелігенції, громадських організацій та Української народної партії.

Понад 150 учасників мітингу поклали квіти до пам'ятного знака, що встановлений на місці масових розстрілів і поховань жителів усіх районів Чернігівщини у період 1930-40-х та на початку 50-х років, а також хвилиною мовчання вшанували загиблих.

Голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко у своєму виступі зазначив, що лише у 2006 році був складений список розстріляних в урочищі Халявин. За його словами, цей список налічує близько 8 тисяч людей, серед них – вчителі, колгоспники, службовці. Тільки у 1937 році з Чернігівщини було репресовано майже 9 тисяч осіб.

Голова Чернігівської облради Наталія Романова застерегла громадськість від повторення подібних трагедій у майбутньому. За її словами, встановлення пам'ятників Сталіну є тривожним сигналом для суспільства.
XS
SM
MD
LG