Доступність посилання

ТОП новини

Іран може погодитися на обмін ядерного палива – Туреччина


Турецькі урядовці стверджують, що Іран близький до укладення угоди про обмін ядерного палива, яка може зменшити побоювання Заходу з приводу ядерної програми Тегерана.

Міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу, який перебуває в Тегерані, розповів у ніч на сьогодні про попередні результати посередницьких зусиль, які проводять його країна і Бразилія.

Міністерство закордонних справ Туреччини оприлюднить офіційну заяву пізніше сьогодні.

Раніше Іран відкинув підтриманий ООН план, який передбачав відправку незбагаченого іранського урану за кордон із наступним отриманням готового високозбагаченого палива для іранського дослідницького реактора.

Іран заявляв, що обмін має відбуватися негайно й на його території.

Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, який теж перебуває в Тегерані на переговорах із іранською стороною разом із президентом Бразилії Луїзом Інасіу Лула да Сілвою, повідомив, що такий обмін може відбуватися в Туреччині.

Бразильський керівник, зі свого боку, сказав, що після переговорів із керівниками Ірану «рівень надії підвищився».

Раніше Росія і США висловлювали сумніви, що ці останні дипломатичні зусилля під проводом Бразилії досягнуть успіху, перш ніж Рада безпеки ООН запровадить уже четвертий пакет міжнародних санкцій проти Ірану.
XS
SM
MD
LG