Доступність посилання

ТОП новини

Металурги і гірники проти погодинної оплати праці – профспілка


Металурги та гірники України виступають проти запровадження погодинної оплати праці. Про це сьогодні на у Дніпропетровську заявив голова ЦК Профспілки металургів та гірників України Володимир Козаченко, повідомили в інформаційному агентстві «Новий міст», де відбувалася прес-конференція.

За словами Козаченка, постановою Кабміну про погодинну оплату праці тепер користатимуться роботодавці: якщо раніше під час простою виробництва працівникові оплачували дві третини його ставки, то наразі власник підприємства може обійти це положення.

«Ми виступили проти цього, тому що на даний момент діє і місячна, й погодинна оплата. Виникають непорозуміння. Як вигідно роботодавцю, так він і оплачує працю найманого працівника», – зазначив керівник ЦК профспілки.

За його інформацією, 20 травня в Дніпропетровську відбудеться п’ятий з’їзд гірників та металургів України, де підніматимуть нагальні проблеми галузі.

5 травня 2010 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про визначення та застосування мінімальної заробітної плати у погодинному розмірі».
XS
SM
MD
LG