Доступність посилання

ТОП новини

Україна планує повернутися на нафтогазовий ринок Середньої Азiї – Янукович


Україна має намiр повернутися на нафтогазовий ринок Середньої Азiї й розраховує на лояльнiсть Росiї в цьому питаннi, заявив Президент України Вiктор Янукович.

Звертаючись до свого російського колеги Дмитра Медведєва пiд час сьомого українсько-росiйського економiчного форуму в Києвi, Янукович сказав: «Я би, Дмитре Анатолiйовичу, тут просив Вас врахувати той чинник, що за п’ятирiчний перiод часу, прямо скажемо, Україна не самостiйно пiшла з ринкiв Середньої Азiї, газових ринкiв, а Україну виштовхали».

Президент України заявив, що країна не висуває й надалi не висуватиме якихось претензiй iз цього приводу. «Але ми б хотiли повернутися до цього питання i, звичайно, за великим рахунком, його обговорювати – i щодо нафти, i щодо газу», – сказав вiн.

При цьому Янукович наголосив, що українськi пiдприємства, зокрема за участю росiйського капiталу, в результатi вiдходу iз середньоазiатських ринкiв багато втратили. «Тому ми сподiваємося, що буде правильний пiдхiд. Ми частково це вже обговорювали i, сподiваюся, обговоримо ще найближчим часом», – заявив Янукович.
XS
SM
MD
LG