Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада переголосує закон про підвищення акцизів – Литвин


Верховна Рада змушена внести на повторне голосування закон про підвищення акцизів на алкоголь, сигарети та бензин. Про це у Харкові повідомив Голова Верховної Ради Володимир Литвин.

«По одному и тому положенню проголосували позитивно дві поправки, які суперечать одна одній. Мені принесли юристи аналіз і я переконався, що треба голосувати уточнення. А все тому, що робиться все з колес, прийняти треба, а часу немає», – сказав Литвин.

За словами Литвина, парламент був змушений ухвалити непопулярний закон про акцизи, аби забезпечити фінансування соціальних виплат.

Закон про підвищення акцизу на алкоголь, сигарети та бензин Верховна Рада ухвалила 20 травня.

Документ передбачає підвищення акцизу на бензин зі 110 до 132 євро за тонну.

Крім того, закон скасовує ПДВ при імпорті природного газу, а також підвищує акцизні ставки на тютюн, спиртні напої, збір за використання поверхневих та підземних вод, які входять до складу напоїв.

Опозиція закликала Президента ветувати закон, який, на їхню думку, призведе до підвищення цін на велику кількість товарів та послуг.

За рахунок підвищення акцизного збору на низку товарів уряд планує додатково залучити в державний бюджет на 2010 рік 10 мільярдів гривень.
XS
SM
MD
LG