Доступність посилання

ТОП новини

Кому болить Україна?


Ірина Штогрін
Ірина Штогрін
Біль є ознакою хвороби, або травми, або наруги.

Якщо справді болить, то вдаються до швидких дій – лікуються, рятуються, відбиваються.

Симуляція болю означає, що людина намагається обманути усіх, викликати співчуття і звільнитися від важкої роботи.

Литвин сказав : «Мені болить Україна».

Пройшло чотири роки і Яценюк сказав: «якщо болить чи пече, то йдіть до лікаря» .

Між цими двома фразами пройшов час звільнення від ілюзій.

Стало ясно, що політики усіх кольорів використовують слова «народ», «люди», «Україна» – лише для того, щоб зберегти себе у владі, тобто біля розподілу благ, які «ці люди, народ, Україна» виробляють.

І щоб вони не говорили «про благо простої людини», щоб вони не розповідали про те, що «Україна чекає» , якою б «стратегічною перемогою для всіх» вони не хизувалися – не вірте!

Мова йде не про наш, а про їхній – прямий інтерес.

Єдиний можливий варіант того, що стане ліпше вестися й нам – це якщо їхні особисті інтереси співпадуть з інтересами «країни, народу, людей».

Таке в історії траплялося, і в українській теж.

Але уявіть, що ж то справді мусить заболіти в українського політика, щоб він нарешті зрозумів, що Україна – це не просто територія де можна швидко розбагатіти за державний рахунок, а й єдине місце на планеті, де він справді у себе вдома.

Адже не стане Литвин спікером Росії, Янукович – президентом Сполучених Штатів Америки, а Тимошенко – прем’єр-міністром Великобританії.

Не стануть ніколи. А Україна їм дає шанс.
  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG