Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони купує ракети в кого попало? Що загрожує ГТС України? Верховний суд проживе ще тиждень? (Огляд преси)


Київ – Міністерство оборони купило півсотні зенітних ракет у приватної компанії, яка не мала ліцензії на продаж боєприпасів. Як інформує газета «Діло», за цим фактом Генпрокуратура вже порушила кримінальну справу. Газетярі підрахували, що прибуток незаконослухняного комерційного підприємства в цій оборудці перевищив 8 млн. грн.. Подробиці співпраці розповідаються у статті «Міноборони купувало ракети у кого попало».

Якщо Росія введе в дію «Північний» та «Південний» газові потоки, що йдуть до Європи в обхід України, то газотранспортна система України втратить своє значення не лише для Європи, а й для власного держбюджету. Жодних гарантій того, що цього не станеться, Київ від Москви не отримав...Щоправда, як зазначає газета «День», вихід із ситуації все ж таки є. Це – створення «Нафтогазом України» і російським «Газпромом» окремого господарського суб’єкта для транзиту газу споживачам Європи. Що забезпечить гарантовану перспективу повноцінного використання української газотранспортної системи в майбутньому. З коментарями експерта видання знайомить у статті «Про торговців фікціями».

Основою держави є суд та правосуддя, нагадує дописувач газети «Голос України». Тим часом система судової влади в Україні та рівень правосуддя набули загрозливих руйнівних форм, а суди фактично втратили довіру людей. Усі спроби вибудувати ефективну систему судів в державі залишаються марними. Чому і що може виправити ситуацію аналізується в сьогоднішньому числі парламентського видання.

Голова Верховного суду Василь Онопенко безповоротно втрачає позиції перед новою владою. Як інформують «Економіческиє ізвєстія», наступного тижня Президент Віктор Янукович планує внести на розгляд парламенту новий варіант судово-правової реформи, де роль і статус Верховного суду зведеться нанівець. А парламентська більшість може успішно завершити звільнення кількох близьких до пана Онопенка суддів. Матеріал називається «Верховний суд проживе ще тиждень».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG