Доступність посилання

ТОП новини

Питання про членство України в НАТО поки що знімається – Грищенко


Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявив, що ідея членства України в НАТО «не користується підтримкою більшості українців» і «деструктивно впливає» на ефективність зовнішньої політики України та ситуацію з безпекою в регіоні.

Виступаючи на міжвідомчій нараді з питань координації діяльності органів виконавчої влади у сфері зовнішньої політики, Костянтин Грищенко сказав, що Україна продовжуватиме розвивати свої відносини з Північноатлантичним союзом.

Але, заявив він, нині питання про членство України в НАТО «знімається з порядку денного». Саме такий підхід найбільше відповідає сучасному становищу, вважає міністр.

Напередодні заступник генерального секретаря НАТО з питань оборонної політики і планування Їржі Шедівий нагадував позицію Північноатлантичного союзу, що рішення керівництва України про політичний курс держави є його суверенним правом.

Президент Віктор Янукович заявляв останнім часом, що нинішній рівень співпраці України з НАТО достатній. Після цієї його заяви в Північноатлантичному союзі знову підтвердили, що готові прийняти Україну до свого складу, коли вона буде готова і забажає того.
XS
SM
MD
LG