Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові в сутичці з робітниками потерпів захисник парку від вирубування


Один із активістів захисту парку імені Горького в Харкові від вирубування дерев потерпів у сутичці з робітниками, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Бійка сталася, коли екскаватор намагався проїхати в парк, щоб викорчувати пні зрубаних дерев.

Активісти-екологи та прості харків’яни, що оселилися в парку у наметах, перекрили спецтехніці дорогу. За їхніми словами, пні – це єдиний доказ того, що зрубаних дерев у парку набагато більше, аніж передбачено у рішенні, яке ухвалив міськвиконком.

Розігнати людей намагалися люди у помаранчевих жилетах, які зазвичай носять представники комунальних служб, але цього разу без позначки комунального підприємства.

Один із них перекинув через шлагбаум юриста Євгена Соловйова, який минулої п’ятниці вже потерпів у сутичці з лісорубами. Із важкою черепно-мозковою травмою його шпиталізували. Ще одній жінці стало погано, її теж забрала швидка.

Серед потерпілих є і журналісти. Заяву в міліцію написала кореспондентка «Українських новин», яку робітники повалили на землю, коли вона заступилася за оператора, в якого намагалися відібрати камеру.

Напруженість у парку почала зростати ще вранці, коли водій екскаватора опустив на учасників акції ківш і травмував молодого хлопця.

Міліції на той час у парку не було.

Вирубувати дерева в парку почали минулого тижня, щоб прокласти тут нову автомагістраль. Проти вирубування вікових сосен та дубів виступили кілька десятків харків’ян. Вони називають рішення міської влади незаконним і вимагають зупинити будівництво.
XS
SM
MD
LG