Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: співпраця з БЮТ «згубна», бо цей блок – «демагогія в вишиванці»


Лідер партії «Наша Україна» Віктор Ющенко на засіданні політради партії в суботу висловив переконання, що співпраця з лідером БЮТ Юлією Тимошенко «може бути лише згубною для політичної сили».

При цьому колишній Президент звинуватив саме Блок Юлії Тимошенко в розколі демократичних сил. «Мушу стверджувати: нас роз’єднав не Янукович, не комуніст Симоненко, не інша на той час опозиційна сила. Нас роз’єднали союзники», – сказав він.

При цьому лідер «Нашої України» вкотре повторив, що вважає призначення ним як Президентом Юлії Тимошенко на Прем’єр-міністра своєю «найбільшою помилкою». «Найбільша помилка, що ми її двічі приводили до влади», – додав він.

Ющенко також заявив, що Блок Юлії Тимошенк не можна залічувати до демократичних сил. «У КПУ і у БЮТ є одна спільна риса – це демагогія. І є одна риса, яка їх роз’єднує: якщо КПУ – це просто демагогія, то БЮТ – це демагогія у вишиванці», – сказав колишній Президент.

Крім такого порівняння БЮТ із Компартією, Ющенко також сказав, що не бачить особливих відмінностей між ідеологією БЮТ і Партії регіонів.

Він висловив припущення, що ці дві політичні сили невдовзі знову об’єднаються, і не виключив, що це може статися навколо проекту змін до Конституції.

Зокрема, Ющенко висловив переконання, що десь у серпні-жовтні ці дві політичні сили повернуться до ідеї змін до Конституції, про які говорили 2009 року, і, «крім встановлення двопартійної системи, підвищать прохідний бар’єр», щоб до парламенту не потрапляли інші партії, крім них двох.

Лідер «Нашої України» вважає, що про консолідацію партії важко буде говорити, поки не буде усвідомлення всієї небезпеки, яку, на його думку, становить БЮТ і сама Юлія Тимошенко.

Він наголосив, що не підтримуватиме жодної ідеї, яка буде вимагати консолідації «Нашої України» з Блоком Юлії Тимошенко.
XS
SM
MD
LG