Доступність посилання

ТОП новини

В уряді Миколи Азарова заговорили про розподіл продуктів харчування (Огляд преси)


Київ – Напруження боротьби за верховенство в системі правосуддя в Україні час від часу сягає рівня судової реформи, яка тепер, за твердженням газети «День», має шанси здійснитися. Щоправда, до останнього часу в Україні було досить важко скласти думку про сенс і сутність намічених реформ. На сьогодні, пояснює видання, її стрижнем є проект закону «Про судоустрій і статус суддів». Однак цей законопроект – лише надводна частина айсберга судової реформи, яка потребує перегляду величезного масиву правових і нормативних актів, великих затрат часу і чималих коштів. Тому в успіх реформи вірять далеко не всі фахівці. Тим часом, інформує далі газета, в суспільстві неоднозначно сприймаються перші кроки реформи. Про причини розповідається в статті «Закон і влада».

Проект судово-правової реформи Президента Віктора Януковича написаний з небаченим досі розмахом, стверджують «Економіческіє ізвєстія». Особливо зацікавив журналістів пункт, де регламентується звільнення суддів за порушення присяги. Газета стверджує, що там уже міститься низка резонансних прізвищ служителів Феміди, звільнення яких остаточно підтвердить і закріпить силу нової влади у судовій системі.

В уряді Миколи Азарова заговорили про напівзабутий розподіл продуктів харчування. З’ясувалося, картина часів війни і горбачовської перебудови знову актуальна. Докладніше про це розповідає газета «Вечірні вісті» у статті «Знову продуктові картки?».
Вугільна галузь традиційно вимагає вкладення в неї чималих бюджетних коштів. Як стверджує газета «Голос України», видобуток «чорного золота» завжди був пріоритетом у розвитку економіки країни, а сьогодні, коли споживання природного газу державі не по кишені, саме вугілля стає хлібом промисловості. Але там, де з'являються великі гроші, з'являються й люди, котрі прагнуть урвати державних грошенят. Масштаби зловживань тут величезні, стверджує видання. Про них докладніше розповідається у статті «Хто допомагає державі «обмежувати» бюджетні кошти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG