Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль продовжує депортацію затриманих пропалестинських активістів


Понад 400 активістів із затриманого Ізраїлем морського конвою з гуманітарною допомогою для Смуги Гази вже доставили автобусами з в’язниці на півдні країни до міжнародного летовища Тель-Авіва для депортації.

Більшість їх – громадяни Туреччини, за якими Анкара прислала свої літаки. На грецьких громадян чекає літак, присланий Грецією.

На середину сьогоднішнього дня у в’язниці залишалося ще близько 100 іноземців, повідомив Ізраїль.

На світанку ще понад 120 затриманих із мусульманських країн, зокрема, тих, які не мають із Ізраїлем дипломатичних відносин, вивезли автобусами до сусідньої Йорданії.

Кілька з них відтак заявили, що під час перебування у в’язниці їм не давали ні їжі, ні води, не давали спати й не пускали до вбиральні.

Активісти також стверджують, що під час позавчорашньої операції перехоплення конвою ізраїльські десантники відкрили вогонь по беззбройних людях спершу гумовими, а потім і бойовими кулями.

У перебігу операції загинули 9 пропалестинських активістів. Ізраїльтяни заявляють, що були змушені оборонятися від збройного нападу на них.

У понеділок уранці ізраїльські десантники зупинили морський конвой із гуманітарною допомогою, який продовжував прямувати безпосередньо до Смуги Гази всупереч вимогам Ізраїлю розвантажити його в ізраїльському порту.

Ізраїль уже кілька років тримає в блокаді цю частину палестинських територій, владу в якій 2007 року збройною силою захопив радикальний антиізраїльський рух «Хамас».
XS
SM
MD
LG