Доступність посилання

ТОП новини

Азербайджанський журналіст оголосив голодівку у в’язниці


Журналіст Ейнулла Фатуллаєв, який уже відбуває ув’язнення за звинуваченнями в наклепі, розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, несплаті податків і погрозі тероризмом, на новому судовому процесі вже в справі про зберігання наркотиків оголосив, що починає голодівку.

Він також вимагає звільнити його з ув’язнення і таким чином виконати рішення Європейського суду з прав людини, який постановив у квітні, що Азербайджан має звільнити ув’язненого редактора газети і сплатити 25 тисяч євро відшкодувань та судових витрат.

Суд у Страсбурзі встановив тоді, що азербайджанська держава порушила права Ейнулли Фатуллаєва на свободу слова і на справедливий суд. Азербайджан оголосив у відповідь, що оскаржить цей присуд.

Якраз напередодні оголошення ухвали Страсбурзького суду проти Фатуллаєва почали нинішній новий процес, заявивши, що він зберігав наркотики в колонії, де він відбуває 8,5 років ув’язнення за першими звинуваченнями. Журналіст заявляє, що наркотики підкинули.

Правозахисники називають сфабрикованими всі справи проти нього, і попередні, і нинішню.

Газета «Реальний Азербайджан», яку Фатуллаєв заснував і якою керував до свого арешту, була відома своєю опозиційністю і критикою азербайджанської влади.
XS
SM
MD
LG