Доступність посилання

ТОП новини

ПАРЄ стурбована заявами про цензуру в Україні


Делегація моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) висловлює стурбованість заявами про прояви цензури в Україні. Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України, про це делегація заявила під час зустрічі з прем’єром Миколою Азаровим 2 червня в Києві.

Зі свого боку, голова українського уряду зауважив, що уряд не втручається у висвітлення новин в українських ЗМІ. «Всі наші канали постійно надають можливість виступу для всіх опозиціонерів. Ви б приїхали 27 квітня й подивилися на наші ЗМІ, коли обговорювалися харківські договори з Росією щодо Чорноморського флоту, і у вас би визначення «цензура» стосовно українських ЗМІ ніколи б не з’явилося», – цитує Азарова прес-служба уряду.

У повідомленні також йдеться, що співдоповідач ПАРЄ Ренате Вольвенд наголосила, що розраховує на поглиблення співпраці з Кабміном.

На початку травня журналісти програми «Вікна», що виходить в ефірі телекомпанії СТБ, і програми «Телевізійна служба новин», що виходить в ефірі телекомпанії «1+1», заявили про цензуру під час підготовки сюжетів.

Після цього Європейська федерація журналістів висловила стурбованість у зв’язку зі скаргами на цензуру й обмеження свободи слова в українських ЗМІ, а міжнародна організація «Репортери без кордонів» – у зв’язку з погіршенням ситуації зі свободою слова.
XS
SM
MD
LG