Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні суд оголосить рішення у справі про замах на Кернеса та Добкіна


Сьогодні суд має поставити крапку у справі про замах на секретаря харківської міськради Генадія Кернеса і тодішнього міського голову Михайла Добкіна. В організації замаху на посадовців у 2007 році обвинувачують місцевого бізнесмена і колишнього депутата Московської райради Харкова від Партії регіонів Олега Медведєва.

Замах на посадовців міськради, за версією обвинувачення – це помста Олега Медведєва за напад на нього у 2006 році. Тоді бізнесмена побили невідомі, порізали йому ніс, вуха та сідниці. Намір Медведєва, як стверджує прокурор, підтверджує експертиза аудіозапису його розмови із виконавцем, і обговорення можливого вбивства. Тільки на плівках, автентичність яких сумнівна, і побудовано обвинувачення, каже адвокат Медведєва Наталія Хорунжа. Притягти до відповідальності відповідно до запису, за її словами, можна хіба що за ненормовану лексику.

Адвокат Кернеса та Добкіна, Володимир Остапенко, від коментарів відмовляється, але мотив називає зрозумілим, мовляв Медвєдеву та його оточенню було б вигідно позбутися секретаря міськради та міського голови.

«Я не буду нічого говорити», – каже адвокат посадовців Харківської міськради.

Перше слухання у справі Медведєва відбулося восени минулого року. Але відкритими засідання зробили лише цього тижня, після того, як Апеляційний суд виключив зі справи кілька пунктів обвинувачення, зокрема про намір зґвалтувати сина Кернеса – Кирила, розповіла адвокат Медведєва Наталія Хорунжа.

«Прокурор прийшов з тим самим обвинуваченням. Тільки відмовився від корисливої мети, і від сексуальних домагань до сина Кернеса. Це не знайшло підтвердження. Як власне і в усьому іншому немає підтвердження...», – каже Наталія Хорунжа.

Сам Олег Медведєв усі обвинувачення на свою адресу заперечує. Плівка, за його словами, нічого не доводить, і якби не високі посади, що обіймають постраждалі, справи взагалі б не було.

Оголосити вирок Апеляційний суд Харківської області має 4 червня. Потерпілі вимагають по п´ять тисяч гривень компенсації моральної шкоди. Тим часом адвокат та родина Медведєва готуються до оскарження рішення у Верховному суді.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG