Доступність посилання

ТОП новини

Україна не визнаватиме Абхазію і Південну Осетію – Президент


Президент України Віктор Янукович під час прес-конференції
Президент України Віктор Янукович під час прес-конференції
Україна не має наміру визнавати незалежність Південної Осетії й Абхазії, заявляє Президент Віктор Янукович. «Відповідно до міжнародних законів і норм, будь-які порушення цілісності тієї чи іншої держави заборонені. Ми не маємо права вітати ці процеси у світі... і тим більше визнавати. Я ніколи не визнавав, ви не знайдете (цього) у жодному моєму інтерв’ю», – сказав він.

Янукович також наголосив, що ніколи не визнавав правильності рішення щодо Косова.

«І з цього все почалося. Ось коли почалося рішення щодо Косова, політику подвійних стандартів було застосовано,– ось тоді я сказав: а чому ж тоді, якщо Косово визнали, чому не визнають Абхазії і Південної Осетії?» – сказав Янукович.

У середині травня міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявив, що Україна виступає за збереження територіальної цілісності Грузії.

Янукович журналістам: на вас ніхто не тисне

Журналісти, одягнені в майки з написом «Стоп цензурі» на знак протесту проти посягань на свободу слова слухають виступ Президента
Президент України Віктор Янукович заявляє про готовність співпрацювати з журналістами, щоб унеможливити будь-які прояви цензури в Україні. Про це він сказав сьогодні під час прес-конференції на запитання журналістки, яка ставила його у футболці з написом «Стоп цензурі».

«Те, що ви стоїте в цій футболці, і те, що ви запрошуєте мене бути разом з вами, це вже говорить про те, що ми з вами однодумці», – сказав Янукович.

За словами глави держави, він готовий бути поряд і підтримати ініційований журналістами рух «Стоп цензурі». «На вас ніхто не тисне, і не тиснутиме», – заявив Президент.

Янукович також заявив, що у разі отримання фактів проявів цензури він доручить відповідним компетентним органам здійснити розслідування цих фактів.

Президент також додав, що «старт цієї роботи відбудеться одразу ж після отримання конкретних фактів утисків свободи слова в українських ЗМІ».

Навколо будівлі, де відбувалася прес-конференція Януковича, встановили металеві щити

Площа перед Українським домом, де сьогодні відбувалася прес-конференція Президента Віктора Януковича, присвячена першим 100 дням перебування його на посаді, захищена металевими щитами заввишки понад 1 метр.

За периметром огорожі стояли співробітники міліції. Також щитами захищена частина дороги навпроти Українського дому, за якою були виставлені агітаційні намети синього кольору.

Представники Партії регіонів були також присутні на місці події зі своїми партійними й державними прапорами. Там також стоять активісти Слов’янської партії зі своєю символікою.

Чимало журналістив прийшли у футболках із написом «Стоп цензурі!»

********
Колону з близько 50 протестувальників заблокував «Беркут» та «Титан» біля стадіону «Динамо» по дорозі до Європейського дому. Водночас під Українським домом, зібралися близько 1000 прихильників Януковича, яким ніхто не перешкоджав. Керівник МВС Анатолій Могильов сказав, що прихильників опозиції було заблоковано з метою забезпечення громадського порядку.

«Беркут» заблокував опозицію
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:32 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


Журналістів не повезли в «Межигір’я» до Януковича

Журналісти, яких Президент Віктор Янукович сьогодні запросив до себе в резиденцію «Межигір’я», туди не потрапили.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман вирішила замовити автобус для того, щоб усі охочі журналісти змогли потрапити до резиденції.

Проте згодом вона заявила представникам ЗМІ, що в глави держави зустріч, і через це поїздка в «Межигір’я» скасовується. Її перенесли на пізніший термін, проте точного часу Герман не назвала.

Сьогодні під час прес-конференції в Києві до Віктора Януковича звернувся журналіст і нагадав про передвиборну обіцянку запросити представників ЗМІ до себе в гості у «Межигір’я». «Добре, збираємося прямо зараз… Так, щоб без підготовки – я готовий їхати», – відповів Янукович.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG