Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко застерігає Захід від подвійних стандартів щодо України


Лідер БЮТ Юлія Тимошенко розраховує, що західні країни уникатимуть ведення політики подвійних стандартів стосовно України.

«Я сподіваюся на те, що західний демократичний світ так само, як і всі наші сусіди, буде називати речі своїми іменами й не буде застосовувати подвійні стандарти стосовно демократичних або антидемократичних процесів в Україні, захищаючи свої національні інтереси», – сказала Тимошенко.

За її словами, цілком зрозумілим було бажання світових країн побачити стабілізацію політичної ситуації в Україні для того, щоб мати справу із прогнозованим партнером у її особі. Водночас Тимошенко зауважила, що незрозумілою була реакція світових країн на формування неконституційної коаліції в парламенті, а також реакція на підписання угод з продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Криму.

«Я хочу всім західним лідерам просто нагадати, що для нас – політиків і громадян України – ведення подвійних стандартів демократичним середовищем світу є незрозумілим і неприпустимим. І поки будуть сповідуватися подвійні стандарти стосовно головних цінностей демократичних країн, поки для підтримки окремих авторитарних керівників будуть знаходитися зм’якшені моделі... я думаю, отут світ матиме проблеми й з відсутністю демократії в окремих країнах, і з відсутністю свободи слова, і з тероризмом, і з іншими речами, які несумісні зі стабільним і мирним життям світу», – сказала лідер БЮТ.

Тимошенко наголосила, що розширення демократії, свобода слова, забезпечення соціальних стандартів є такими цінностями для світу, які не передбачають відступу на двозначні позиції.
XS
SM
MD
LG