Доступність посилання

ТОП новини

Колишнього чиновника засудили в Харкові на 2,5 роки за хабар


Апеляційний суд Харківської області засудив до 2,5 років ув’язнення колишнього керівника управління квартирного обліку і розподілу житлової площі Харківської міськради Геннадія Бакаляра за хабар у 38 тисяч гривень.

Рішенням суду Бакаляр відбуватиме покарання за статтями про «перевищення службових повноважень» і «здирництво».

Суд врахував стан здоров’я підсудного, який тривалий час перебував на лікуванні, і ухвалив рішення стягнути з нього 20 тисяч гривень судових витрат.

До набуття чинності вироку колишній чиновник і надалі перебуватиме під підпискою про невиїзд.

Керівника управління квартирного обліку Харківської міськради Геннадія Бакаляра затримали в робочому кабінеті в листопаді 2006 року під час отримання ним хабара в 38 тисяч гривень. Ці гроші, як встановило слідство, чиновник вимагав у місцевого підприємця за сприяння у виділенні земельної ділянки під будівництво.

Керівника управління міськради затримали співробітники Управління боротьби з економічної злочинністю, до яких попередньо звернувся бізнесмен. Купюри, які чоловік передав чиновникові, були помічені спеціальною фарбою, але сам Бакаляр згодом заявив, що на його руках було виявлено засіб від підвищеної пітливості «Формідрон», який теж, мовляв, світиться під спеціальним приладом.
XS
SM
MD
LG