Доступність посилання

ТОП новини

У Північній Кореї – новий прем’єр-міністр


Північнокорейський лідер Кім Чен Ір особисто відвідав сьогодні засідання парламенту країни, під час якого був призначений новий прем'єр-міністр країни, повідомило державне агентство новин ЦТАК.

Колишнього главу уряду Кім Йон Іра змінить інший високопоставлений представник владної в країні Трудової партії Кореї Чхве Йон Рім.

Прем'єр-міністр вважається ключовою фігурою, відповідальною за економічну політику КНДР – принаймні, за Конституцією країни.

Крім того, під час парламентського засідання на впливову посаду заступника голови Комітету національної оборони, фактичного головного владного органу КНДР, був обраний Чан Сон Тхек – зять лідера Північної Кореї, який і є головою цього Комітету.

На попередній, квітневій сесії Верховних народних зборів, коли були внесені зміни до Конституції, що підсилили владу північнокорейського лідера, сам Кім Чен Ір не був присутній. Через його вельми рідкі появи на публіці останнім часом припускали, що він міг бути серйозно хворий.

Засідання північнокорейського парламенту відбулося на тлі дедалі більшої напруженості у відносинах двох Корей, що виникла після того, як Південь звинуватила Північ у потопленні свого військового корабля, коли загинули 46 членів його команди.

Верховні народні збори Північної Кореї збираються на короткі кількаденні сесії, як правило, двічі на рік, щоб формально затвердити рішення, ухвалені в партійних колах, а поміж тим функції парламенту виконує його постійна Президія – так само, як це було в часи СРСР із його Верховною Радою.
XS
SM
MD
LG