Доступність посилання

ТОП новини

Москва може піти на дестабілізацію в Україні (огляд преси)


Київ – Внаслідок ухвалення парламентом закону, що проголошує позаблоковість України й скасовує норму про вступ до НАТО, Київ втратив бодай якісь безпекові гарантії, а ще можливість реагувати на зовнішні виклики, насамперед російські, вважає експерт «Газети по-українськи». Автор припускає, що до кінця літа або в листопаді Москва зробить кроки, щоб дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні. Він переконаний, що Кремль відчуває нечувану слабкість українського керівництва, яка виникла після харківської угоди.

«Росіяни йдуть!» – у статті під таким заголовком тижневик «Ділова столиця» стверджує, що московські банкіри за фінансового підживлення Кремля почали масовану фінансову атаку на українські підприємства. Видання інформує, що російські банки цього року стануть головними кредиторами українських підприємств.

Газета «День» пише, що українським політикам такий народ, який є зараз, найбільше подобається: у всіх розчарувалися, нікому не вірять, бояться за майбутнє, а основна мета – вижити. Видання наголошує, що тими, хто боїться, хто не має на що опертися, хто постійно думає про завтрашній день, найлегше маніпулювати. Ніби шукаючи захисту, українці озираються на опозицію: чи ще не об’єднується? Але, як пише далі видання, в опозиції свої інтереси. Політичні. І часто за цими інтересами вона не бачить людей. Про те, чи можна і чи потрібно впливати на свідомість українців, йдеться у матеріалі «Країні потрібен мотив».

Партія регіонів готується до проведення чергової «бульдозерної атаки» на союзників. Як стверджують «Вечірні вісті», жертвою стане Блок Литвина, а можливо, і вся коаліція. Проведення дострокових парламентських виборів – один зі сценаріїв, уже написаний оточенням Президента Віктора Януковича. Про це інформується у публікації «Ліквідація Литвина».

Через три місяці усі довідки-характеристики на квартири і будинки будуть недійсними. При посвідченні угод купівлі-продажу нерухомості нотаріуси прийматимуть лише виписки з Держреєстру прав власності на нерухоме майно. Докладніше про нові положення закону розповідають експерти газети «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG