Доступність посилання

ТОП новини

Україна пропонує Росії партнерство у видобутку нафти та газу – Янукович


Президент України Віктор Янукович запропонував голові уряду Російської Федерації Володимирові Путіну вийти на конкретні рішення у співпраці між двома державами у сфері енергетики, зокрема щодо спільного видобутку енергоносіїв. Про це йшлося під час зустрічі Януковича і Путіна, яка відбулася сьогодні у Стамбулі.

Президент України подякував голові уряду Росії за позицію, в результаті якої для України здійснюється знижка ціни на природний газ, у зв’язку з чим, за його словами, вдалося стабілізувати економічну ситуацію в державі та не дотувати з держбюджету НАК «Нафтогаз України».

«Ми б хотіли, щоб ви нас бачили, як партнерів, а ми вас готові бачити не лише у питаннях транспортування та споживання газу, але й спільного видобування», – заявив Янукович.

Він також зазначив, що українська сторона готова «обмінятися певними активами з Росією, щоб створити спільну кооперацію, щоб ми увійшли у добування нафти і газу в Росії».

«У свою чергу, Україна також хоче вас бачити партнерами в добуванні газу і нафти на шельфі Чорного моря», – заявив Президент України.
XS
SM
MD
LG