Доступність посилання

ТОП новини

Можливе зникнення «ТВі» та «5 каналу» матиме небезпечні наслідки (огляд преси)


Київ – Телеканали «ТВі» та «5 канал» здійснюють мовлення українською мовою, їхній формат відмінний від телеканалів групи «Інтер». Відтак їхня можлива ліквідація, як стверджує газета «День», спричинить ще більшу монополізацію українського телеефіру, стандартизує його формат. Про свободу слова, як і боротьбу проти цензури, перед великою загрозою монополізації в цій ситуації говорити вже не буде сенсу. «Інформаційні ями», що утворяться на місці колишніх інформаційних джерел, в результаті призведуть спершу до інформаційного вакууму, а зрештою і до вибухонебезпечної консервації. Небезпечної передусім для партії влади, наголошують журналісти.

Повідомлення про факти правопорушень у відділеннях міліції з’являються чи не щодня. Як стверджує газета «Вечірні вісті», випадків, коли людина приходить до правоохоронців здоровою, а виходить інвалідом, стає все більше. Проте керівництво силового відомства всіма силами бореться з розголосами про роботу міліції, але ніяк із самою тенденцією, переконує видання.

В Україні різко збільшилася кількість випускників із золотою медаллю. Ця тенденція, як пише газета «Сегодня», опосередковано підтверджує зростання корупції. Адже цього року атестат випускників може відіграти вирішальну роль при вступу до вишів. Заголовок статті: «Медальна корупція».

За легендою, у розбійника Прокруста, володаря одного з давніх міст, було спеціальне ложе для гостей. Туди укладали довірливих подорожніх. Якщо ліжко було для них закоротке, нещасним відрубували ноги, якщо ж задовге, витягували за руки і ноги до потрібної довжини. Як стверджує газета «Україна молода», в українському культурному просторі роль такого «хірурга» давно узяв на себе міністр освіти і науки Дмитро Табачник. Свого часу під скальпель рішучого урядовця потрапили українська історія й мова. Штучно «розтягнулася» російська мова і література. Тепер ампутація загрожує український літературі. Докладніше з проблемою видання знайомить у статті «Табачникове ложе».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG