Доступність посилання

ТОП новини

Логічно б усунути Хорошковського від керівництва СБУ (огляд преси)


Київ – Влада позбавляє частот на мовлення непідконтрольні телеканали, стверджує «Газета по-українськи». В ситуації з «ТВі» та «5 каналом» журналісти звинувачують позивача, фактичного власника «Інтеру» та голову СБУ Валерія Хорошковського, який до того ж має куди більший вплив на Феміду, ніж інші учасники процесу. Тому усунення Хорошковського від обов’язків керівника силового відомства було б логічним, наголошує видання.

Психологічна та ментальна складова, розуміння завдань реформації та готовність до неї є не менш важливими, ніж суто економічні реалії, стверджує газета «День». Адже суспільство, яке погоджується брати участь у змінах, фактично на 50 відсотків уже реалізовує ці зміни. Тому сьогодні для влади головне завдання – змінити настрої і ставлення суспільства до реформ. А ще важливо переконати своїх опонентів, що незалежно від різниці в поглядах потрібно працювати і проводити реформи, без яких відставання країни може стати дійсно стратегічним, наголошує експерт видання.

Ставлення представників МВФ до уряду Миколи Азарова набагато критичніше, аніж до уряду Юлії Тимошенко, пише газета «Діло». Утім, суворість позиції Фонду спричинена не гендерними перевагами його керівництва, а проблемою державних фінансів низки європейських держав, таких, як Греція, Португалія, Іспанія. Незважаючи на масові протести місцевих жителів, уряди цих країн втілюють вимоги МВФ. За цієї ситуації українській владі не позаздриш: гроші потрібні, але й голоси виборців втрачати не хочеться. Заголовок матеріалу – «За гарні очі МВФ грошей не дасть».

Знижки на російське паливо Україні почали «вилізати боком». Як пише газета «Вечірні вісті», не минуло й півтора місяця після підписання славнозвісних «харківських угод», як компанія «Газпрому» і Дмитра Фірташа «РосУкрЕнерго» відсудила у стокгольмському суді 12,1 мільярда кубометрів газу у НАК «Нафтогаз України». Найцікавіше, що чималу суму боргу підрахували без будь-яких знижок. Так, ніби російський Чорноморський флот у Криму ніколи не стояв… Коментарі на цю тему – в статті «За газові знижки заплатимо 5,4 мільярда доларів».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG