Доступність посилання

ТОП новини

Янукович оголосив Росії «холодну війну» (огляд преси)


Київ – Президент, розлючений намаганням російського бізнесу прибрати до рук українську металургію, наказав: «Блокувати!» Із джерел з оточення Віктора Януковича газеті «Україна молода» стало відомо, що скандальний продаж росіянам «Запоріжсталі» та Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча виявився неприємною несподіванкою навіть для самого голови держави. Видання пише, що нова українська влада, яка сама ініціювала й палко підтримувала «економічну дружбу» між двома державами на кшталт передачі газогону, атомної промисловості та літакобудування, виявилася неготовою поступитися «святим»: металургією, яка годує їхніх найбільших спонсорів. Проте якщо вважати це «прозрінням», то настало воно надто пізно – коли машину злиття економік уже запущено. Про це йдеться в матеріалі «Янукович оголосив Росії війну. Холодну».

Влада на чолі з Віктором Януковичем заборонила чиновникам конфліктувати між собою через ЗМІ. Відтепер, як стверджує тижневик «Влада грошей», суперечки в уряді, міністерствах і місцевих адміністраціях проходитимуть за зачиненими дверима, а пересічні українці дізнаються лише про підсумки цих дискусій. Як приклад, видання наводить різку зміну в поведінці міністра Нестора Шуфрича, який останнім часом став на диво обережний у висловлюваннях. Політична команда, що прийшла до влади, робить усе, щоб відрізнятися від попередників, які перекреслили свої шанси на перемогу безкінечними взаємними чварами. Інші приклади розповідаються в публікації «Уповноважений замовкнути».

Газета «Голос України» розповідає, як деякі «нові українці», приватизувавши нафтові свердловини в Сумській області, забруднюють землю і нищать природу. І з них, як з гуски вода, наголошує видання. Наприклад, в Охтирському районі, де сьогодні видобувають понад 50 відсотків української нафти, не пригадують випадку, щоб столична влада, не кажучи вже про правоохоронців, бодай раз відреагувала на скарги місцевих жителів. Чому? Бо абсолютна більшість власників нафтових свердловин або вийшла з можновладного сонму недоторканних, або належить до нього. Докладніше з проблемою видання знайомить у статті «Тече нафта по трубі та ще й витікає...».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG