Доступність посилання

ТОП новини

Литвин повернув прокуратурі подання щодо двох нунсівців – Парубій


Голова Верховної Ради Володимир Литвин повернув на доопрацювання генеральному прокурору Олександрові Медведьку подання про дозвіл притягнути до кримінальної відповідальності депутатів від фракції НУНС Юрія Гримчака та Андрія Парубія. Про це повідомив Парубій.

«Коли депутати від опозиції довели, що подання було оформлене в суперечності з законом «Про регламент Верховної Ради», на регламентному комітеті було ухвалене рішення – повернути на доопрацювання прокуратурі цей документ. Литвин просто виконав формальну дію – виконав рішення регламентного комітету», – сказав депутат.

За його словами, Генпрокуратура після виправлення помилок знову подасть це подання, уже оформлене правильно.

Парубій не виключив, що подання може стати предметом маніпуляцій і спроб тиску на нього і Гримчака.

27 квітня перед ратифікацією угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року з метою не допустити її ухвалення в залі засідань парламенту сталося кілька бійок між депутатами від коаліції та опозиції, представники меншості кидали яйця в Литвина, також були підпалені димові шашки.

14 травня Генпрокуратура направила у Верховну Раду подання про притягнення до кримінальної відповідальності депутатів Гримчака та Парубія, звинувачуючи їх в перешкоджанні роботи парламентарів. Ці депутати оскаржили дії прокуратури в суді.
XS
SM
MD
LG