Доступність посилання

ТОП новини

Росія поки не бачить передумов умов для направлення військових до Киргизстану – Кремль


Раніше у суботу влада Киргизстану звернулися до Росії із закликом ввести в країну військовий контингент – для допомоги в стабілізації становища в Ошській області на півдні країни, де уже понад добу не вщухають міжетнічні сутички між киргизами та узбеками.

За повідомленням інформагенцій із посиланням на Міністерство охорони здоров’я Киргизстану, внаслідок сутичок на півдні країни загинули щонайменше 75 осіб, поранені майже 1000.

Як повідомила журналістам глава тимчасового уряду Киргизстану Роза Отунбаєва, влада не справляється з ситуацією в країні і потребує введення військових сил для стабілізації ситуації і, щоб розвести ворогуючі сторони.

Виступаючи у Бішкеку Роза Отунбаєва повідомила, що підписала листа до президента Росії Дмитра Медведєва із закликом надати допомогу і, що Киргизстан також прагне допомоги від «третіх країн».

Прес-секретар президента Російської федерація Наталія Тімакова передала позицію Дмитра Медведєва: «Безладдя в Киргизстані, що відбуваються на міжетнічному ґрунті, є внутрішнім конфліктом, поки Росія не бачить умов для участі в його врегулюванні».

Однак, за словами Наталії Тімакової, Росія надасть Киргизстану гуманітарну підтримку, допоможе вивезти поранених.

В Оші та прилеглих районах напередодні оголосили надзвичайний стан і ввели комендантську годину. Тимчасовий уряд направив в регіон додаткові підрозділи служб безпеки.

Тим часом, у суботу тимчасовий уряд Киргизстану оголосив про введення надзвичайного стану і в другому південному місті – Джалал-Абаді та прилеглих районах.

За словами віце-прем’єра тимчасового уряду Азімбека Бекназарова, причина – у тому, що «територія міжнаціональної нестабільності» на півдні країни розширюється.

В результаті зіткнень між киргизами і узбеками в Оші загинуло 63 особи, понад 800 поранені.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, з Бішкека до Ош були направлені сили спецназу для утихомирення учасників міжетнічних сутичок.

За інформацією кореспондента Радіо Свобода, джерела в силових відомствах Киргизстану заявляють, що розпочато перекидання в країну російських військових. Офіційного підтвердження цих повідомлень не надходило.
XS
SM
MD
LG