Доступність посилання

ТОП новини

Головне гальмо розвитку України – паразитичні політичні еліти (огляд преси)


Київ – Найближчим часом будуть продані всі дистрибуційні та генерувальні компанії України, стверджує «Ділова столиця»: незважаючи на те, що галузь становить великий інтерес для інвесторів, справжньої боротьби за енергетику країна так і не побачить, бо переважна більшість ліквідних державних компаній де-факто вже знайшла своїх господарів. У статті «Іменна приватизація» видання пише, що олігархи розподілили контроль над енергетикою задовго до її приватизації.

Послідовність структурних змін в енергетиці лишається таємницею, кажуть експерти газети «Економіческіє ізвестія». Вони вважають за необхідне чітко визначити послідовність проведення реформ в енергетичний галузі. До того ж галузеві фахівці електроенергетичної галузі висловлюють незадоволення термінами структурних змін в енергетиці, викладеними Президентом у програмі економічних реформ 2012–2014 років. Докладніше з проблемою видання знайомить у публікації «Видно лише ціль».

Дві основні проблеми, які зумовлюють бюджетну дірку України, – газова та пенсійна.Для розв’язання першої слід установити адекватні ціни на газ, щоб не дотувати його споживання заможними громадянами через бюджет. Очевидним є й рішення щодо Пенсійного фонду України. Серед першочергових завдань – запровадження єдиних правил пенсійного забезпечення, а також досягнення компромісу в установленні єдиного пенсійного віку. Принаймні, так вважає колишній міністр фінансів Віктор Пинзеник. Інші його бачення необхідних реформ пропонує газета «Україна молода».

Головне гальмо розвитку України – паразитичні політичні еліти, що захопили державу і мають доступ до адміністративних можливостей – про це в газеті «День» твердить російський політолог Андрій Окара. Він вважає, що головна перешкода для ефективної модернізації й розвитку України – колосальний рівень апатії та соціальної деградації українців, втрата країною позицій у сфері науки, культури та освіти, відсутність амбітних еліт. Про це йдеться у статті «Нова ідея для нової України».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG