Доступність посилання

ТОП новини

Франція планує зекономити на пенсіях


Французам доведеться виходити на пенсію на два роки пізніше, а заможні громадяни цієї країни платитимуть вищі податки, повідомив уряд Франції в середу, говорячи про заходи щодо виведення свого пенсійного бюджету з дефіциту.

У рамках пенсійної реформи, яка, як очікується, зустріне жорсткий опір з боку профспілок, мінімальний пенсійний вік буде поступово збільшений до 62 років до 2018 року в порівнянні з 60 роками на даний момент, сказав журналістам міністр праці Франції Ерік Верт.

«Збільшення трудового віку неминуче», – повідомив Верт.

«Всі наші європейські партнери підвищили пенсійний вік. Ми не можемо уникнути цієї тенденції», – цитує міністра агентство «Ройтерз».

Серед інших заходів Верт повідомив, що до 2020 року мінімальний термін праці для отримання права на повноцінну пенсію після 62 років буде збільшений до 41,5 років зі 40,5.

Міністр також оголосив про збільшення податків на капітал та інвестиції і сказав, що уряд має намір розширити верхній ступінь податкової шкали на 1 відсоток, забезпечивши додаткові 3,7 мільярда євро до бюджету до 2018 року.

Президент Франції Ніколя Саркозі сподівається, що пенсійна реформа переконає наляканих проблемами Європи інвесторів в серйозності його намірів реформувати фінансову систему і дозволить Франції утримати свій допустимий борговий рейтинг.

Навіть після змін пенсійний вік у Франції залишиться одним з найнижчих серед розвинених країн. Німеччина планує підняти пенсійний вік до 67 років, у Великій Британії та Італії він складає 65 років.
XS
SM
MD
LG