Доступність посилання

ТОП новини

Ліквідацією наслідків аварії в затоці тепер займатиметься американець


Компанія «British Petroleum» (ВР) змінила керівника операції з ліквідації наслідків аварії в Мексиканській затоці. Замість генерального директора компанії британця Тоні Гейворда, цим займатиметься тепер управляючий директор американець Роберт Дадлі.

Про заміну повідомив глава ВР Карл-Генрік Сванберг у п’ятницю після того, як Гейворда різко розкритикували американські конгресмени, які проводять розслідування квітневої аварії на нафтовій свердловині ВР.

Уже майже два місяці після вибуху нафтовидобувної платформи зі свердловини на дні затоки витікає в океан нафта. Вилив цей вважають найбільшим в історії Сполучених Штатів.

Президент США Барак Обама ставить перед британською нафтовою компанією BP, на свердловині якої сталася аварія, вимогу різко збільшити кількість нафти, що її відкачують до танкерів із місця виливу на глибині півтора кілометра, і гранично прискорити рятувальні роботи.

«Вилив нафти – не остання криза, що стоїть перед Америкою… Ми напевне матимемо їх знову. Але нам допомагає те, що нам завжди допомагає – мужність, настирність і вперта віра в те, що кращі часи попереду. Ми молимося за цю мужність», – сказав Барак Обама.
XS
SM
MD
LG