Доступність посилання

ТОП новини

Діти співають пісню про Віктора Януковича


Луганськ – Пісеньку про Віктора Януковича співають діти на Луганщині. Її написав керівник дитячого ансамблю для своїх вихованців. Дехто в цьому вже побачив повернення до культу особи, а дехто насмішку над президентською владою.

«…Дядя Витя – дяди лучше нет,
Дядя Витя Янукович - умный президент.
Пусть везде отныне песенка летит,
По всей Украине пусть она звучит»

Це частина пісеньки, яку виконують маленькі дівчата із ансамблю «Барбі-джаз». Такому дітей навчають у будинку дитячої творчості райцентру Кремінна. Пісню про Януковича склав керівник ансамблю, пенсіонер Олександр Мірошниченко. За свою роботу він очікує схвальних відгуків від Президента Януковича.

Між тим, не всі луганчани схвалюють формування в дітей культу глави держави. Адже пам’ятають, як ще у школі вчили вірші про молодого Володю Ульянова, пригадує голова філії Асоціації дослідників голодоморів в Україні Ірина Магрицька: «Такі пісеньки можуть побутувати тільки в тоталітарному суспільстві. Там, де існує культ особи: культ Сталіна, культ Леніна».

Ірина Магрицька вказує на сусідню державу. Вона каже, що у Російській Федерації обожнюють своїх лідерів і там про них співають пісні.

«…такого как Путин, что бы не пил,
Такого как Путин, что б не обижал,
Такого как Путин, что бы не убежал…»


Така творчість не на користь Президента

Вчитель алчевської гімназії Юрій Павленко вважає, що педагог має бути поза політикою. Тим більше, що дітям лише п’ять років і вони не розуміють, що співають. Вірш про Януковича аж ніяк не возвеличує главу держави.

«Інститут президентства – це річ, яка в будь-якому разі шанується. А це якраз не просто підвалини руйнуються цієї президентської влади, а просто насмішка над президентською владою. Тому, можливо, хтось хотів зробити добру справу, а виявилося все навпаки – анекдотично», – каже вчитель.

Гострі на язик люди вже підмітили, що дядя Вітя ніякий не дядя, йому вже майже 60. Мовляв, Ленін помер у 54 роки, а на нього ж казали дідусь…

Тим часом Олександр Мірошниченко разом зі своїми дівчатами вчить вже нову пісню про Януковича. Її заспівають 9 липня, на 60-річчя Президента.

Пісенька про Януковича

Радуются люди, весь большой Донбасс,
Слышится повсюду: «Наконец у нас».

Дядя Витя сильный и большой,
Дядя Витя - дядя волевой,
Дядя Витя - дяди лучше нет,
Дядя Витя Янукович - умный президент.
Он, конечно, любит с детками играть,
Хорошо с ним будем жить и процветать.

Пусть везде отныне песенка летит,
По всей Украине пусть она звучит.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG