Доступність посилання

ТОП новини

Справедливість – де ти?


Часи змінилися, вивіски помінялися, а суть залишилася незмінною – справедливості як не було так і немає.

Ще при пам’яті ті, хто на собі випробував «закон про три колоски», а вже їхніх внуків позбавляють волі, за те, що витягнули цукерки та пиво з сільського магазину.

Правило: «вкрав сто гривень – сів за ґрати, вкрав мільйон – сів у крісло» має тепер безліч модифікацій, але завжди спрацьовує по суті.

Ось вам приклади.

– Родину приватних підприємців з Херсона (чоловіка директора та дружину бухгалтера) засудили на 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна за несплату податків на загальну суму 629 тисяч гривень. «Долю неповнолітніх дітей засуджених має вирішити Дніпровський райсуд Херсона в порядку чинного законодавства».

Питається, невже не можна було їх зобов’язати повернути та відпрацювати ці гроші, так щоб і працювати далі змогли і дітей виховувати?!

– Красноармійський міський районний суд засудив до 7 років позбавлення волі колишнього мера Димитрова Донецької області Юрія Анісімова, який збив на смерть пішохода. Адвокат повідомив, що підсудний не визнає рішення суду й подав апеляцію. Суд відпустив Анісімова під заставу у 20 тисяч гривень.

Питається, а те, що підсудний був п’яний настільки, що не міг стояти на ногах ( це завдяки відео та телебаченню побачила вся країна) як вплинуло на перебіг справи?! І чого варте у цьому контексті взагалі людське життя?

– Лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко заявив в інтерв'ю виданню «КоммерсантЪ» , що деякі депутати переходять до коаліції, оскільки «тиснуть» на їх бізнес, а деяким просто « абсолютно тупо пропонують узяти півтора мільйони доларів, поки дають, і ще 25 тисяч доларів одержувати щомісячно. Вершина цинізму у тому, що ці торги ведуться у кабінеті голови Апарату Верховної ради, у присутності глави нібито опозиційної фракції НУ-НС, бізнес-партнер якої Давид Жванія, купує людей, пропонуючи одразу відкрити чемодан. Ці чемодани вишикувані прямо під стінкою», – стверджує Луценко.

Питається, чому у державі де за 600 тисяч гривень несплачених податків ув’язнили батьків неповнолітніх дітей, після цієї заяви діючого політика досі не оголошено про розслідування викладеним ним фактів?! Якщо МВС і Генпрокуратура мовчить, то що це означає?!
  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG