Доступність посилання

ТОП новини

Чому не помітно потепління у відносинах між Україною та ЄС? (Огляд преси)


Київ – Відносини України з ЄС і НАТО суттєво погіршилися, стверджує «Газета по-українськи». Захід хоча і підтримує покращення відносин Києва з Москвою, проте ставиться із тривогою до повної переорієнтації України на Схід. Підписання угод про асоціацію та про зону вільної торгівлі з ЄС може опинитися під загрозою, оскільки Брюссель не вбачає у Президентові Януковичу реформатора і сприймає його як надто проросійського політика. Про це наголошується в статті «Медовий місяць Януковича і Заходу завершився».

Парламентська коаліція відзначила перші сто днів. Об'єднання Партії регіонів, комуністів, Блоку Литвина і окремих депутатів з інших фракцій працює злагоджено і системно. Законопроекти, які потрібні для реалізації урядом своїх повноважень, ухвалюються, попри критику опозиції. Однак, як інформує газета «Голос України», намітилися і лінії розколу. Найслабша ланка в коаліції - комуністи. Поки що вони продовжують втілювати в життя програму чинного Президента. Однак ніхто аналітики прогнозують, що восени, коли дійде черга до складних законопроектів, які матимуть у суспільстві неоднозначний резонанс, комуністи захочуть грюкнути дверима. Інші прогнози видання друкує в публікації «Коаліція: попереду перевірка на міцність».

Страховики продовжують зазнавати збитків. Як інформують «Економіческіє ізвєстія», результати діяльності страхового ринку в першому кварталі виявилися гірші, ніж прогнозувалися. Про причини інформується в матеріалі «У страховиків є «відкат».

Ринок нерухомості, який один з першим зустрівся з кризою, все ще не може оговтатися від потрясіння. Хоча, де-не-де періодично фіксуються певні сплески активності, але в цілому ринок досі переживає стагнацію. Прогнози перспектив на найближчі роки газета «Діло» пропонує у статті «Не в строю».

Українські археологи планують цього року здивувати співвітчизників незвичайними знахідками. Зокрема, планується дослідити поселення трипільців на Черкащині, а ще обстежити найдавнішу античну пам’ятку на території не лише України, а й усього Північного Причорномор’я – поселення Борисфеніди. Більше про плани археологів – у матеріалі «Таємниці історії під землею і водою».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG