Доступність посилання

ТОП новини

Вища кваліфікаційна комісія суддів вивчає легітимність призначення трьох суддів КСУ


У Вищій кваліфікаційній комісії суддів України розглядається питання про легітимність призначення на посади суддів Конституційного Суду Ярослави Мачужак, Івана Домбровського й Анатолія Дідківського, призначених за квотою з’їзду суддів.

Про це повідомили у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України.

Водночас керівник прес-служби Конституційного Суду Юлія Вагапова повідомила, що КСУ не ухвалював жодних рішень про усунення зазначених суддів з посад, оскільки таке рішення може прийняти лише орган, який призначив цих суддів, або Вища кваліфікаційна комісія суддів України.

20 травня Верховна Рада внесла зміни до своєї постанови від 21 вересня 2006 року «Про звільнення суддів», зазначивши, що підставою для звільнення Мачужак, Домбровського і Дідківського з посади суддів Верховного Суду є їхні заяви про відставку.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин на підставі цієї постанови направив листа до Ради суддів України з проханням ініціювати проведення з’їзду суддів і розглянути питання про заміну цих трьох суддів КСУ, призначення яких нібито є незаконним, оскільки вони писали заяву не про перехід на нове місце роботи, а про відставку з посади суддів, і тому сьогодні не мають права працювати суддями КСУ.
XS
SM
MD
LG