Доступність посилання

ТОП новини

ПАРЄ: «харківські угоди» не пройшли достатнього обговорення


Співдоповідачі Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) по Україні Ренате Вольвенд і Майліс Репс закликають владу та учасників коаліції у Верховній Раді дотримуватися процедури при ухваленні законів.

Про це йдеться у їхній інформаційній записці за результатами візиту до України 1-4 червня цього року, текст якої міститься на сайті Моніторингового комітету ПАРЄ.

«Ми хотіли би закликати владу та політичні сили у правлячій коаліції повністю поважати парламентську процедуру як формально, так і за духом», – зазначається в документі.

Співдоповідачі звернули увагу на той факт, що не всі документи, які ухвалюються в парламенті останнім часом, проходять достатнє обговорення та вивчення.

Одним із яскравих прикладів схвалення документів без обговорення Вольвенд та Репс назвали ратифікацію так званих «харківських угод» про продовження на 25 років оренди порту в Севастополі для російського Чорноморського флоту в обмін на зменшення цін на газ.

Співдоповідачі зазначили, що реформи, яких потребує Україна, в тому числі для виконання своїх зобов’язань перед Радою Європи, вимагають консенсусу в суспільстві.
XS
SM
MD
LG