Доступність посилання

ТОП новини

Гуцульська хатинка для Ющенка


Ці руки не крали, а ці ноги не бігали в чужий город. Якщо людина нічого ніколи не крала чи не пожадала добра ближнього, то їй і на гадку не спаде, комусь щось пояснювати про свої руки чи ноги. Бо просто не вміє красти і на тому крапка.

Команда Ющенка звинувачувала в усіх злодійствах кучмістів. Нова влада Януковича відкриває карні справи проти своїх попередників. Якось дивно притих в активній опозиційній діяльності народний депутат Андрій Парубій, сестру якого, працівницю податкової, затримали львівські правоохоронці за підозрою в отриманні хабара.

Усі арешти і хвилі шумовиння довкола них прості люди сприймають як дешеву гру. Українці давно зрозуміли, що влада – це місце для власного збагачення, а слово «народ» розраховане на довірливих простаків. Уже ніхто не дивується зі взаємних звинувачень в українському політикумі та з брехливих заяв політиків і чиновників. І чи можна ще чимось здивувати людей?..

Таки ще можна. На цей гачок я потрапила на Гуцульщині. Почула від горян у Криворівні, що Ющенко був у їхньому селі аж шість разів. Мабуть, тільки лінивий гуцул не вітався за руку з главою держави. Віктор Ющенко пильнував, звісно під прицілом телекамер, за відновлювальними роботами у селі після повені в 2008. Давав обіцянки перетворити Криворівню в етномузей під відкритим небом. Однак 15 тисяч доларів у державі так і не знайшлось, щоб викупити у господаря хату, де 6 років мешкав Гнат Хоткевич і створити там музей, як мріяла покійна дружина і донька письменника, не навели лад у музеї народної художниці і письменниці Параски Плитки-Горицвіт. Досі не відбудували дорогу, що веде на Косів.

Але під час вболівань за долю гуцулів, які постраждали від великої води, Віктор Ющенко, відомий любитель старожитностей, пригледів собі стару дерев’яну гуцульську хатку в Криворівні. З розповідей гуцулів, цю хатинку швиденько місцева влада розібрала і відвезла у Татарів. Так, це славне гуцульське село неподалік Яремча, де є дача Віктора Ющенка. За описами місцевих жителів, на цій величезній території є чимало будівель і біля старої гуцульської хати, за президентства Ющенка, завжди мусіла бути копиця сіна.

Можливо, Віктор Ющенко, за порадою Мольфара, створив собі прихисток від злих очей недоброзичливців?
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

XS
SM
MD
LG