Доступність посилання

ТОП новини

Керівника німецької неурядової організації не впускають до України


Керівника київського представництва німецького Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланґе не допускають до України.

Як повідомив сам Ніко Ланґе Радіо Свобода, він прибув до міжнародного аеропорту «Бориспіль» близько другої години дня, і станом на шосту годину його так і не пропустили через паспортний контроль.

За його словами, йому не пояснюють причини таких дій, тому він не коментує їх.

Ніко Ланґе сподівається, що на вирішення його ситуації зможе вплинути реакція уряду Німеччини чи її посольства в Києві.

Фонд Конрада Аденауера є німецькою неурядовою дослідницькою організацією, що пов’язана з однією з провідних німецьких партій, Християнсько-демократичним союзом. Він несе ім’я Конрада Аденауера, який очолював цю партію в 1950–1960-х роках і в ті ж часи протягом 14 років був федеральним канцлером ФРН.

Київське представництво Фонду, яке діє з 1994 року, за словами з його сайту, «супроводжує процес політичних та економічних перетворень в Україні». З цією метою Фонд уже реалізував понад 500 проектів, спрямованих на підтримку демократичного розвитку, побудову громадянського суспільства, ствердження вільних ЗМІ та консолідацію демократичних інститутів.

Фонд підтримує демократичні політичні партії України та їхні молодіжні організації. Київське представництво є водночас «порталом» для налагодження прямих контактів українських політиків із Німеччиною та Європою.

Ніко Ланґе очолює київське представництво Фонду Конрада Аденауера з 2006 року.

Його остання публікація на сайті представництва, датована 27 травня, присвячена ста дням від зміни влади в Україні й оцінює зміни в Україні за цей час як посилення авторитарних тенденцій і зближення з Росією.
XS
SM
MD
LG