Доступність посилання

ТОП новини

120-метрову стіну в Чернівцях у ці вихідні перетворили на галерею


У неділю в Чернівцях другий день тривав дводенний міжрегіональний фестиваль графіті «Мрії unite» на знак толерантного ставлення до душевнохворих та ВІЛ-позитивних людей.

120-метрову стіну в новому центрі Чернівців іще в суботу перетворили на галерею – це стіна психіатричної лікарні та обласного центру СНІДу, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Учасники фестивалю – представники 15 команд, зокрема, з Києва, Харкова, Івано-Франківська, Тернополя, Донецька.

Як запевнив організатор Володимир Антонюк, райтери активно зголошувалися на участь у фестивалі. Малюнки усіх райтерів будуть яскраві, у них переважають «веселі» кольори.

Графіті пов’язані однією ідеєю: усі люди мріють – чи хворі, чи здорові. Кольорова стіна – ніби втілення цих мрій.

Іще одна ідея – це об’єднання людей. Адже події, які відбуваються в політичному, суспільному житті країни, частіше роз’єднують простих людей зі сходу і заходу держави.

На думку організатора фестивалю, ця стіна прикрасить Чернівці. За словами Антонюка, Чернівці – старовинне місто, але в ньому небагато яскравих деталей. Місту бракує чогось нового, молодіжного. А малюнки на стіні виконані професійними фарбами і вмілими райтерами.

Ідея проведення такого фестивалю належить головному лікареві Чернівецького обласного центру СНІДу. Його підтримали німецьке товариство технічної співпраці GTZ та студенти торгівельно-економічного інституту.

Організатор фестивалю Володимир Антонюк відзначив, що їм пішли назустріч владні структури, які займаються проблемами молоді.
XS
SM
MD
LG